Google+

Érdekelnek a legjobb cikkek, a világ hírei?
Akkor kövesd Facebook oldalunkat!

Minden egyben blog

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hirdetés
Hirdetés
Virágok és növények
1 -- 1 || 24
Banándzsungel a lakásodban!
Mindenegyben Blog
2017. február 07. (kedd), 17:07

Banándzsungel a lakásodban!

Hirdetés
2017 feb 07

A banánfa eddig csak trópusi környezetben, vagy botanikuskertekben volt megtalálható. A méretei miatt elképzelhetetlennek tűnt, hogy egy lakásban banánfát lehessen nevelni. Most azonban megmutatjuk, hogyan nevelhet könnyedén bárki banánt és még a termései is ehetőek lesznek!

Hirdetés

Pár éve törpe banánt kezdtem gondozni a l a lakásban, nem nő magasabbra 1,5 – 1,7 méternél. A törzsének szélessége 1 méter körüli, de szélesedhet. A törpebanánnak is több fajtája van. A lakásban lévő banánfán évi 150 banán is teremhet. Ahhoz, hogy ne csak a lakás dísze legyen, hanem banán is teremjen rajta, meg kell tanulni helyesen gondozni.

Így gondozd

Hirdetés

A törpebanánnak tápanyagban dús földre van szüksége. Öntözzük rendszeresen langyos vízzel, de ne locsoljuk túl, mert azt nem szereti. A nyári időszakban párára is szüksége van, ilyenkor a leveleire is permetezhetünk vizet. A téli időszakban azonban csak óvatosan locsoljuk, a leveleit ne érje víz. A 25 fok körüli hőmérsékletben nő a legszebben, a huzatot és a hideget nem viseli jól. A szobában ahol tartjuk télen is legalább 16 foknak kell lennie. Tartsuk a lakás olyan pontján ahol sok fényt kap.

Tápanyagigénye

A törpebanán gyorsan nő, az első években többször is át kell ültetni. Tápanyagban gazdag földre van szüksége a növekedéshez. Folyamatosan szüksége van a tápanyagra, a nyári időszakban havi rendszerességgel érdemes trágyalével öntözni. A komposzt is jót tesz neki.

A betegségek elkerülése

A törpe banánt a kártevőktől nem kell félteni, de ha friss dohánylevelet szórsz a cserepébe, azzal biztosan távol tarthatod a kártevőket. A levélbarnulás sajnos előfordulhat, több vízre és magasabb páratartalomra van szüksége, hogy újra szépen zöldellő növény legyen. Ha télen a levelei elkezdenek barnulni, vagy rohadni, az azért lehet mert víz került a leveleire. A hideg időszakban tehát csak a tövét öntözd.

Forrás: ketkes.com

Megosztás a Facebookon (23)