Google+

Érdekelnek a legjobb receptek?
Akkor kövesd Facebook oldalunkat!

Minden egyben blog

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hirdetés
tészta félék receptjei
1 -- 1 || 38
Lágy, puha kelt tésztájú mini kalács vanília krémmel töltve
Mindenegyben Blog - 2017. április 13. (csütörtök), 22:42

Lágy, puha kelt tésztájú mini kalács vanília krémmel töltve

Hirdetés
Hirdetés
2017 ápr 13

Hozzávalók:

a tésztához:

50 dkg liszt

2 tojássárgája

1 csomag instant élesztőpor

2,5 dl tej (langyos)

4 evőkanál kristálycukor

1,5 dl étolaj

csipet só

a krémhez:

Hirdetés

5 dl tej

2 csomag vanília ízű főző pudingpor

5 evőkanál kristálycukor

10 dkg ráma margarin

1 csomag vaníliás cukor (bourbon)

a kenéshez:

1 tojássárgája

kb. 1 kávéskanál tej

a szóráshoz:

porcukor

(a tepsi mérete: 30 cm x 33 cm)

Elkészítés:

A 1 dl langyos tejben kevés liszttel és egy csipet cukorral az élesztőt felfuttatjuk.

A liszthez hozzá adjuk a felfuttatott élesztőt (kovászt), majd a maradék langyos tejet, a tojássárgákat, a cukrot, az étolajat és a sót. Egészet jól összegyúrjuk. Egy rugalmas, kissé lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Letakarjuk egy tiszta konyha ruhával és 1 órát pihentetjük.

Ha már a duplájára kelt a tészta egy lisztezett, sík felületen újból jól átgyúrjuk és egy hosszúkás téglalap alakúra formázzuk. Ezt a hószukás téglalap alakú tésztát 20 egyenlő részre elosztjuk. (Én úgy csináltam, hogy először négy egyenlő részre osztottam el, majd utána egyenként a négy egyenlő részt pedig öt egyenlő részre vágtam el, 4 x 5 = 20.)

Mindegyik elosztott tésztát a tenyerünkkel 30 cm (kígyó) hosszúra kisodorjuk, majd félbe hajtjuk és háromszor megcsavarjuk és a végét alulra tűrjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakjuk, letakarjuk és kb. 30 percig pihentetjük.

Közben elkészítjük a krémet: A tejbe beletesszük a pudingport, a cukrot, a vaníliás cukrot és folytonos keveréssel sűrű pudinggá főzzük. Félre tesszük hűlni. Ha kihűlt a puding bele keverjük a ráma margarint, csomómentesre összekeverjük.

A tepsibe pihent tészta tetejét a tejjel kevert tojássárgájával lekenjük és előmelegített sütőben 170- 180 fokon kb. 20 percig világos arany barnára sütjük.

Ha kisült és kihűlt a tészta, akkor mindegyiket félbe vágjuk és a csillagcsöves nyomózsák segítségével megtöltjük a félbe vágott kalácsot. A tetejét porcukorral megszórjuk.

(Tündi konyhája)

Megosztás a Facebookon (0)